De Koffieboekerij, Weert (NL)

De Koffieboekerij, Weert (NL)

Koffie en boeken, een combinatie die altijd werkt!

We zijn vandaag in Weert beland, een rustige gemeente in het Nederlandse Limburg, waar we de Koffieboekerij willen bezoeken. We hadden online gelezen dat Fascino sinds ongeveer 2 jaar ook een koffiebar heeft in de bibliotheek van Weert. En vermits we fan zijn van de Fascino koffiebonen, willen we dit even gaan proeven.

De Koffieboekerij is gevestigd in de geheel vernieuwde bibliotheek aan de Wilhelminasingel in Weert. In een hoekje van de bib is er een leuk plekje gecreëerd waar je onder het genot van een lekker kopje koffie of een tasje thee rustig een tijdschrift, boek of krant kan lezen. Volgens ons zeker een geslaagde combinatie!

coffeeanddinges-248

We krijgen onmiddellijk een hartelijke groet wanneer we binnenkomen, en er onstaat dadelijk een leuke babbel met Marianne die de Koffieboekerij uitbaat.

Ze geeft ons een duidelijke uitleg over de koffiebonen die momenteel op de molens staan. Voor de espresso en als basis voor de melkspecialiteiten gebruikt zij de Espresso Grande Alta. En voor de lungo’s de Guatemala Lampocoy. Het is altijd leuk gelijkgestemden te ontmoeten met een passie voor het zwarte drankje.

We bestellen – een beetje volgens ons patroon – iets zoet en iets eerder pittig. We gaan vandaag voor een Maltezer latte en een koffie speciaal. Ideaal voor de zoetebekken!

coffeeanddinges-249

Het is jammer dat de bibliotheek een sluitingsuur heeft, want anders hadden we ons daar nog wel even kunnen amuseren met lectuur en een lekker kopje koffie.
Dus heb je zin om even wat te relaxen met een goed boek of een tijdschrift, dan is De Koffieboekerij in Weert de ideale locatie!

 

Contactgegevens: De Koffieboekerij, bibliotheek van Weert / Wilhelminasingel 252 / 6001 GV Weert / Nederland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *