Buutvrij, Tilburg (NL)

Buutvrij, Tilburg (NL)

We zijn vandaag weer in Tilburg verzeild geraakt, een leuk stadje in Brabant waar er verschillende leuke en gezellige koffietentjes te vinden zijn. Eentje hadden we nog niet bezocht en dat is ‘Buutvrij’ in de Stationsstraat.

De naam ‘Buutvrij’ intrigeert ons ook een beetje, want als Belgen kunnen we dit woord niet zo direct plaatsen of verklaren. Een bezoekje dringt zich dan ook op!

Blijkbaar is dit koffietentje opgestart door crowdfunding. Een ‘andere manier’ om een droom te realiseren. Verschillende mensen hebben dus door hun donatie meegeholpen om Buutvrij mogelijk te maken. Super toch?

We hebben zin in iets zoets en bestellen een brownie van witte chocolade met frambozen bij onze soja latte en espresso. Bij Buutvrij is alles vers gebakken en dat proef je!

De koffie komt van ons Belgenlandje, van Caffènation uit Antwerpen. Koffie perfect gezet met de juiste tonen. Goede nasmaak. Zoals het hoort!

Buutvrij heeft een gezellig interieur met een echt huiskamergevoel. Hier kan je even vertoeven voor een leuke babbel met vrienden, en ik zie ook een paar studenten wat tokkelen op hun laptop. Er komen twee jonge moeders met hun kinderwagen binnen… hier voelt het echt goed aan! Dit is een plekje voor jong en oud!

Naast koffie, thee en lekker gebak, kan je hier ook terecht voor sapjes en een heerlijke, gezonde, verse lunch. Wij gaan voor een tosti met ham en kaas en een smoske zuiderburen. Njam njam!

En… niet alleen lekker, maar ook biologisch! Zo hebben wij het graag! Een adresje om te onthouden als je in Tilburg bent!

 

Contactgegevens: Buutvrij / Stationsstraat 49 / 5038 EC Tilburg / Nederland / https://www.facebook.com/BuutvrijKunstKoffie

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *