Livingstone Coffee, Amersfoort (NL)

Livingstone Coffee, Amersfoort (NL)

Vandaag bezoeken we Livingstone Coffee in Amersfoort. Als we Livingstone horen, moeten we direct aan de Britse ontdekkingsreiziger denken uit de 19de eeuw, dus we zijn heel benieuwd wat de link met koffie is.

Livingstone Coffee is gelegen aan de Groenmarkt, een klein gezellig pleintje, wat weg van de drukte. Daar houden we wel van; die kleine, speciale koffietentjes weg van ‘the crowd’ die vaak het interessantst blijken.

Deze specialty coffee bar werd in maart 2015 geopend door Raymond Veldhoen, die daarvoor zijn sporen verdiend heeft bij Coffee United in Amersfoort. Bij Livingstone voel je passie voor het product en een zeer goede kennis qua zettechnieken. Top!

Livingstone Coffee is lekker cosy en retro ingericht waar je je direct thuis voelt. De toffe muziek, de vele planten en de originele vliegtuigstoelen maken het totaalconcept helemaal af. Een instant huiskamergevoel. ‘We like it!’

De grote wereldkaart aan de wand is een verwijzing naar de reislust van Raymond, en het geeft ook direct de koffieproducerende landen weer rond het evenaarsgebied. Echt een mooie eyecatcher.

Een lekker espressootje, zacht gebrand, met een zuiver smaakpallet gaan wij nooit uit de weg! Super ook te ontdekken dat Livingstone Coffee de koffiebonen van Caffènation serveert en te koop aanbiedt.

Ons tweede kopje was een blend van Outsider, 75% Guatemala en 25% Ethiopia. Super zacht en lekker in afdronk, een smaak die iedereen eens zou moeten proeven! Zo leer je echt wat hoogwaardige koffie aan smaken te bieden heeft.

Genieten dus!

Naast koffie, kan je bij Livingstone ook terecht voor heerlijke thee, verse sapjes, frisdrank, tosti’s en taart. Echt een aanrader in Amersfoort!

 

Contactgegevens: Livingstone Coffee / Groenmarkt 11 / 3811 CP Amersfoort / Nederland / https://www.facebook.com/LivingstoneCoffee/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *