Locals, Tilburg (NL)

Locals, Tilburg (NL)

We hebben weer een toffe koffiebar in Tilburg gespot. Wat hebben onze noorderburen toch met koffie?

Bij Locals moet je zijn voor de betere koffie, lekker eten en een gezellig huiskamergevoel. Hier werken ze enkel met lokale streekproducten en ook vegetarisch of glutenvrij is mogelijk, dus dat is een extra!

Top gewoon! Of je er nu komt voor een zalige koffie, een lekker ontbijt, een heerlijke tosti of een goed stuk taart, bij Locals krijg je alleen maar home made lekkernijen met een werelds tintje. Lekker en perfect van smaak en daar draait het om.

Hier is het niet moeilijk om even gezellig met ons tweetjes te chillen en te genieten van al dat lekkers dat ze hier serveren. En dit met op de achtergrond de tonen van wereldse muziek, zalig gewoon.

Onze lunch; een sandwich van zuurdesembrood met sweet goat cheese en avocado. Daarbovenop een gepocheerd ei en alfalfa. Super en heel gezond!

De soep van de dag is een soep van paprika en zoete aardappel en daarbij ook weer een lekker stuk zuurdesem brood van ‘Tilburg Sourdough’. Wij genieten van deze verse en kwaliteitsvolle ingrediënten en dat maakt de beleving van ‘good food’ helemaal af.

Bij Locals serveren ze niet alleen lekker eten, maar ook heerlijke koffie!

Goede koffie, lekkere koffie, zalige koffie, … zo is het hier gewoon! Eigen versgebrande koffie kunnen wij enkel maar toejuichen. Heerlijk en werelds van smaak en met kennis gezet. Voor een koffiebeleving moet je echt bij Locals zijn. Of het nu om een espresso of filter (slow coffee) gaat, de smaken zitten juist.

De vriendelijke en goedgezinde eigenaar neemt graag de tijd om een woordje uitleg te geven bij de koffie. Leuk als je dezelfde passie deelt over zo’n heerlijk natuurproduct als koffie. Zoiets maakt het plaatje volledig af hé!

Onze bestelling: een ‘Crazy Coco’; dit is een latte macchiato met kokossiroop, slagroom en kokossnippers en een espresso van single origin bonen uit Guatemala. Vol en hemels in de mond, geneutraliseerd door een glaasje water en met een lekker stukje home made brownie erbij.

We sluiten af met een filterkoffie, gezet op V60. Dit keer zijn het bonen uit Kenia, mild gebrand en rijk aan fruitige tonen.

Yes, dit is één van onze favoriete plekjes voor koffie met iets lekkers! En als kers op de taart kan je de verse koffiebonen ook kopen voor thuis! Dus allen naar Locals: de ‘place to be’ voor koffieliefhebbers die eens wat anders willen.

Doe zo voor Locals, we’ll be back!

Caffeinated greetings, Victoria

 

Contactgegevens: Locals / Heuvelstraat 128 / 5038 AH Tilburg / Nederland / https://www.locals-tilburg.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *