Maurice Koffie en taart – Zelzate (B)

Maurice Koffie en taart – Zelzate (B)

Als ‘koffie-lover’ ben ik altijd opzoek naar smaken die me kunnen bekoren in combinatie met de juiste beleving rond koffie. Dit is natuurlijk een persoonlijk aanvoelen, maar toch zijn er altijd zaken die complementair zijn aan elkaar; bv. koffie en retro. En dat heb ik per toeval gevonden in Zelzate! Ergens tussen Gent en het nederlands grensgebied.

Een koffiebar in een oude pastorij in de echte vintagestijl waarin een brocante winkeltje mooi is geintegreerd. Maurice is gecombineerd met ‘Onder Moeders Vleugels’ brocante. De tijd in dit pand is lekker retro, alles klopt gewoon! De beleving, interieur, zeteltjes, toonkastjes, de huishoudelijke sfeer, terrasje,… zalig gewoon!

De sfeer van de vervlogen jaren ‘60 komen hier echt naar boven.

Onze bestelling; wij genieten van een deca latte en een dubbele espresso, perfect gezet. Mooi gebrande bonen in goede balans, ingekocht bij Witte Zwaan. Twee heerlijke stukken taart komen onze richting uit. Hmmmmm, smullen maar! Citroen-merengue en een stuk bosbes cheese cake met vanille. Opgelet de zalige taarten die bij Maurice te verkrijgen zijn vragen om geroefd te worden! Ze zien er meer dan fantastisch uit!

Zelfs tijdens deze warme dagen kan ik verleid worden met een kom verse soep. Goed vullende soep uit bassis van wortel, pompoen en ui afgewerkt met kroetonnetjes. Deze soep aangevuld met een dik gesneden stuk wit boerenbrood voorzien van ‘echte boter’ is reeds een stevige maaltijd op zich. Gewoon genieten van iets ‘oer-klassiek’.

Wij sluiten graag af met een grote kop koffie, zo kunnen we met de nodige dossis cafeïnne assertief de baan op en verlaten we het gezellige Zelzate.

Allen naar Zelzate zou ik zeggen… naar dat éne nostalgische vintage-koffiebarke!

 

Contactgegevens: Grote Markt 47 / B. 9060 Zelzate / maurice1902.befacebook.com/Maurice1902

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *