Koffiebar Sowieso, Breda (NL)

Koffiebar Sowieso, Breda (NL)

Koffie is hip! Koffie is hot (letterlijk en figuurlijk dan)! We hebben ondertussen al verschillende koffiebars bezocht en uiteraard hebben we hier en daar onze favorieten. En er komen steeds meer leuke tentjes bij, zo ook in Breda. Daar hebben we zopas in de Nieuwstraat koffiebar Sowieso ontdekt.

Eigenaar Jop is met Sowieso gestart in april 2016. Op reis in Colombia kwam zijn liefde voor koffie helemaal bovendrijven en terug in Nederland groeide het idee om een eigen koffiebar te openen. Hij serveert niet enkel koffie, maar brandt ook zijn eigen koffiebonen. Dat is pas liefde voor het vak! Elke maandag rijdt hij daarvoor speciaal naar Amsterdam om nieuwe smaken uit te proberen en melanges samen te stellen. Altijd leuk om met zo iemand over koffie te babbelen!

Als zoetebek kan ik niet weerstaan aan de vegan choco-espressotaart. Dit gecombineerd met een latte macchiato met sojamelk. Heerlijk! De choco-espressotaart is een echte smaakbom. Topidee!

CoffeeandDinges-237

Als ‘cold brew’ liefhebber kon ik niet weerstaan aan een fris glaasje blend uit Brazilië en Ethiopië aangevuld met een heerlijk versgebakken oerhollandse appeltaart. Ons bezoekje sluiten we af met een dubbel shot espresso getapt uit single origin bonen uit Kenia. Wat een heerlijke afdronk! Echt een genietmomentje.

CoffeeandDinges-238

CoffeeandDinges-240

Sowieso serveert niet alleen geweldige koffie, maar ook thee en verse sapjes. Voor de zoetebekken is er elke dag een wisselend aanbod van huisgemaakt gebak zoals cheesecake, carrotcake, bananenbrood en nog veel meer lekkers. Vele van deze lekkernijen zijn gluten- en/of suikervrij, dus lekker en gezond!

Allen daarheen en genieten zou ik zeggen!

Contactgegevens: Koffiebar Sowieso / Nieuwstraat 46 / 4811 WV Breda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *